Vrijwilligers

HartslagNU is het reanimatie oproepsysteem van Nederland. Word burgerhulpverlener en help levens redden in onze wijk.

Het aanmelden bij HartslagNu voor Hartsave Leuken is op vrijwillige basis: Aan de aanmelding zijn geen directe verplichtingen verbonden.

Uiteraard rekenen we bij een oproep op je inzet. Maar mocht je om welke reden dan ook, op dat moment geen hulp kunnen verlenen dan reageer je niet. Je bepaalt dit steeds zelf. 

Reageer je positief op de oproep dan ga je zo snel mogelijk naar het opgegeven adres en start met de reanimatie. Of je haalt eerst een AED op om daarna naar het opgegeven adres te gaan. Er worden altijd meerdere burgerhulpverleners tegelijkertijd opgeroepen. Op deze manier hopen wij, dat voldoende  burgerhulpverleners, binnen zes minuten  aanwezig zijn.

De slagingskans van een (lokaal) Reanimatie Oproep Netwerk (RON) is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers/burgers die in het bezit zijn van een geldig reanimatie+AED diploma/certificaat en die zich aangemeld hebben in het systeem. Zit jouw hart op de juiste plek…? Schrijf je dan in als vrijwilliger. We hebben ook jouw bijdrage hard nodig! 

HartslagNu banner

Geef een reactie