Vrijwilligers

Als burgerhulpverlener kun je levens redden in onze wijk.

Nadat je een reanimatieopleiding via Hartsave Leuken of bijvoorbeeld een BHV-training succesvol hebt afgesloten, kun jij je aanmelden als burgerhulpverlener. Je doet dit door je aan te melden op het HartslagNU Reanimatie Oproepsysteem Nederland (RON). Wanneer er via de alarmcentrale 112 een hartstilstand wordt gemeld, dan krijg je een melding met een verzoek om met of zonder AED ter plaatse te gaan. Wanneer je om welke reden ook niet ter plaatse wilt of kunt gaan dan is dat ook goed. Jouw aanmelding geeft niet de verplichting om te gaan maar geeft je wel die mogelijkheid wanneer je in de buurt van het adres van de melding bent.

Reageer je positief op de oproep dan ga je zo snel mogelijk naar het opgegeven adres en start met de reanimatie. Of je haalt eerst een AED op om daarna naar het opgegeven adres te gaan. Er worden altijd meerdere burgerhulpverleners tegelijkertijd opgeroepen. Op deze manier hopen wij, dat voldoende  burgerhulpverleners, binnen zes minuten  aanwezig zijn.

De slagingskans van een (lokaal) Reanimatie Oproep Netwerk is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers die in het bezit zijn van een geldig reanimatie+AED diploma/certificaat en die zich aangemeld hebben in het systeem. Zit jouw hart op de juiste plek…? Schrijf je dan in als vrijwilliger en meld je aan bij HartslagNU via bovenstaande knop. We hebben ook jouw bijdrage hard nodig! 

HartslagNu banner

Geef een reactie