Vrijwilligers

Het aanmelden bij HartslagNu voor Hartsave Leuken is volledig op vrijwillige basis: Het gaat om een vrijwillig systeem, er zijn geen directe verplichtingen aan verbonden..

Mocht je, om welke reden dan ook, geen hulp kunnen of willen verlenen dan reageer je niet op de oproep. Je bepaalt steeds zelf of je op dat moment in staat bent om hulp te bieden. Reageer je positief op de oproep dan ga je zo snel mogelijk naar het opgegeven adres gaat en meteen start met de reanimatie, of eerst een AED ophaalt en daarna naar het opgegeven adres gaat. Er worden altijd meerdere burgerhulpverleners tegelijkertijd opgeroepen  (met een maximum van 30 burgerhulpverleners per alarmering). Op deze manier hopen wij, dat voldoende  burgerhulpverleners, binnen zes minuten  aanwezig zijn.

De slagingskans van een (lokaal) Reanimatie Oproep Netwerk (RON) is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers/burgers die in het bezit zijn van een geldig reanimatie+AED diploma/certificaat en die zich aangemeld hebben in het systeem.

HartslagNu banner

Geef een reactie