Vrijwilligers

Het aanmelden bij HartslagNu voor Hartsave Leuken is volledig op vrijwillige basis: Het gaat om een vrijwillig systeem en je reageert alléén op de SMS-oproep als deze daartoe in staat is.

Mocht je, om welke reden dan ook, geen hulp kunnen of willen verlenen dan reageer je niet op de oproep.Je bepaalt steeds zelf of je op dat moment in staat bent om hulp te bieden. Wordt positief gereageerd op de oproep dan is het de bedoeling dat je het bericht opvolgt en je zo snel mogelijk naar het genoemde adres begeeft, of rechtstreeks om de reanimatie op te starten of eerst een AED op te halen en dan naar het slachtoffer te gaan. Vanwege het feit dat je verhinderd kunt zijn, zullen meerdere burgerhulpverleners tegelijkertijd een tekstbericht ontvangen (met een maximum van 30 burgerhulpverleners per alarmering). Op deze manier hopen wij, bij voldoende dekking van burgerhulpverleners, binnen zes minuten een reanimatie opgestart te hebben en een AED ter plaatse te hebben.

De slagingskans van een (lokaal) Reanimatie Oproep Netwerk (RON) is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers/burgers die in het bezit zijn van een geldig reanimatie+AED diploma/certificaat en die zich aangemeld hebben in het systeem.

HartslagNu banner

Geef een reactie